di 26 feb 2019

Duurzaamheid

Bij het Erasmus Paviljoen vinden we het heel erg belangrijk dat we zo duurzaam mogelijk werken. Dat voeren we in heel veel dingen door.

Sinds zomer 2018 werken we niet meer met een vaste menu maar met wekelijks wisselende specials. Hierdoor hebben we bijna tot geen verspilling en voor de gasten is er veel meer variatie in het menu.
We bestellen eigenlijk exclusief bij lokale bedrijven.
Zo steunen we kleinere ondernemers en is er minder vrachtverkeer nodig. Waar mogelijk is bestellen we biologische producten en/of vers van het land.
Bijvoorbeeld onze groenten komen van Van Gelder en de Proefschuur, de fairtrade koffiebonen die we gebruiken zijn van Man met bril, onze taart komt van Koekela, het brood wordt gebakken door Jordy’s Bakery, het vlees komt bij De Zeeuws vandaan en onze vis van Schmidt zeevis.
We koken op inductie kookplaten en dus niet op gas.
Ook werken we met de app TooGoodToGo. Als we eten over hebben van bijvoorbeeld grote partijen, of als er aan het eind van de week nog specials over zijn die de week erna weer veranderen, maken we hier pakketten van en zetten we dat in de app. Dan kunnen mensen voor de schappelijke prijs van 4 euro een verrassingspakket komen halen wat het driedubbele waard is.

Al onze disposables zoals koffiebekers, servetten, to-go bakjes zijn biologisch afbreekbaar en we zijn gestopt met plastic flesjes verkopen en rietjes gebruiken. Je kunt wel voor 50 cent je eigen flesje laten vullen met gekoeld en gefilterd water en krijg je 10 cent korting op je koffie of thee als je je eigen beker meeneemt.
Je ziet zelfs duurzaamheid terug in onze meubels, want die zijn vintage.

Ook ons gebouw is zo duurzaam mogelijk. Door de flexibele lamellen aan de gevel kan de licht en warmte instroom geregeld worden, naar gelang het weer, lichtinval en de seizoenen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie, warmte en koude uit de grond (WKO) en zonnepanelen op het dak. Het Erasmus Paviljoen is aangesloten op een WKO bron, waar energie in de bodem wordt opgeslagen op ongeveer 175 meter diepte. Tevens maakt het Erasmus Paviljoen gebruik van waterloze urinoirs.

Zo zie je dat we niet zo maar roepen dat we duurzaam bezig zijn, maar echt deze boodschap in alle afdelingen in de praktijk doorvoeren. En het kan altijd nog beter. Als mensen tips hebben hoe wij de planeet nog beter kunnen helpen, kunnen ze dat mailen naar info@erasmuspaviljoen.nl, we staan altijd open voor nieuwe ideeën

ma 4 dec 2023

Uitzonderlijk gesloten 7 december – 10:00 tot 15:00

Beste gasten, Op 7 december zijn wij vanaf 10:00 tot... meer

ma 27 nov 2023

Kerstvakantie

Beste gasten, Op 22 december zijn wij geopend van 8.30... meer

do 21 sep 2023

Event Medewerker/ Planner 32-36 h

Word jij onze nieuwe collega op de events afdeling? Stuur... meer

vr 15 sep 2023

Uitzonderlijk gesloten

Beste gasten, Op 25 en 26 september zijn we uitzonderlijk... meer

za 10 jun 2023

Zomer

Beste Gasten, Wegens onze zomervakantie is het paviljoen gesloten van... meer

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.