vr 30 aug 2019

Rookvrije campus

De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht waarde aan een gezonde werk- en leeromgeving. Daarom realiseert de universiteit vanaf augustus 2020 een volledig rookvrije campus. Roken en meeroken zijn in Nederland de belangrijkste bronnen van verslechtering van de gezondheid. Uit onderzoek is gebleken hoe eerder jongeren in aanraking komen met roken, hoe groter de kans is dat zij hieraan verslaafd raken. Veel jongeren begint met roken als zij starten met hun studie. De universiteit neemt alvast haar verantwoordelijkheid en realiseert een rookvrije campus.

Rookzones per september 2019

Vanaf augustus 2020 geldt een rookvrije campus (inclusief de terreinen van Erasmus University College en International Institute of Social Studies) voor alle studenten, medewerkers, bewoners, ouders, bezoekers en leveranciers, zonder uitzonderingen. Het rookverbod geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week en geldt voor alle rook- en tabakswaar. Change is in the air!

Rook jij?

Vanaf augustus 2020 realiseert de universiteit een volledig rookvrije campus, daardoor is roken op de campus niet langer mogelijk. De rookzones en het uiteindelijke verbod kan een verandering betekenen in je dagelijkse routine. Bespreek eventuele knelpunten met je leidinggevende.

Met de slogan Change is in the air vraagt de universiteit aandacht voor het veranderende rookbeleid waarbij zowel rokers als niet rokers zich aangesproken voelen. De slogan geeft betrokkenheid aan en de wil om te veranderen ten aanzien van de samenleving, duurzaamheid en gezondheid/vitaliteit.

Algemene Maatregel van Bestuur

Het Ministerie van Volksgezondheid stelt een Algemene Maatregel van Bestuur op rondom rookvrije schoolterrein en deze maatregel treedt per 1 augustus 2020 in werking. Dat houdt in dat alle schoolterreinen (van basisschool tot HBO/Universiteit) geheel rookvrij dienen te zijn. Het doel is om Nederlanders gezondere keuzes te laten maken, waardoor Nederlanders minder ziek worden, minder zorg nodig hebben en het goede voorbeeld geven aan hun kinderen zodat zij minder of niet meer gaan roken. Daarom zijn maatregelen gericht op het laten opgroeien van kinderen in een rook- en tabaksvrije omgeving, het voorkomen dat jongeren beginnen met roken en het beperken van ongewenst meeroken.

Neem deel in het EUR rokerspanel

Samen met enkele medewerkers en studenten denken we na over hoe de EUR rookvrij kan worden. Hiermee sluiten de voorgestelde maatregelen aan bij de behoefte van (rokende) medewerkers en studenten. Door het betrekken van rokers wordt de kwaliteit van de voorstellen en de uiteindelijke verandering beter onderbouwd. De eerste bijeenkomst hebben we in mei jl. gehouden, in september willen we de tweede plannen. Laat het weten als jij aan wilt sluiten bij dit panel door een korte mail met je motivatie te sturen naar tomorrowscampus@eur.nl.

Veelgestelde vragen en informatie

Als u een opmerking of een vraag heeft, neemt u dan contact met ons op door een mail te sturen naar tomorrowscampus@eur.nl. Mogelijk staat je vraag hieronder.

ma 4 dec 2023

Uitzonderlijk gesloten 7 december – 10:00 tot 15:00

Beste gasten, Op 7 december zijn wij vanaf 10:00 tot... meer

ma 27 nov 2023

Kerstvakantie

Beste gasten, Op 22 december zijn wij geopend van 8.30... meer

do 21 sep 2023

Event Medewerker/ Planner 32-36 h

Word jij onze nieuwe collega op de events afdeling? Stuur... meer

vr 15 sep 2023

Uitzonderlijk gesloten

Beste gasten, Op 25 en 26 september zijn we uitzonderlijk... meer

za 10 jun 2023

Zomer

Beste Gasten, Wegens onze zomervakantie is het paviljoen gesloten van... meer

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.