wo 21 sep 2016 | 19:30 | Grote Zaal |

Understanding today’s Turkey

Woensdag, 21 September 2016, 19:30 – 21:00
Locatie: Erasmus Paviljoen
Spreker: Lily Sprangers

Waar komen de politieke ideeën van Erdogan vandaan en hoe beïnvloeden zij de toekomst van het land?

De mislukte coup in Turkije en Erdogan’s reactie hierop hebben nog een extra dimensie toegevoegd aan Turkije’s toch al zo complexe nationale en internationale politiek. De situatie verandert elke dag. Het ene moment lijkt de relatie met Rusland, EU of de VS positief en constructief, het andere moment ijzig en vijandig. Met het huidige Turkije als uitgangspunt, duidt Lily Sprangers (Universiteit Leiden) de huidige binnenlandse situatie en de geopolitieke gevolgen ervan.

Waar komen de politieke ideeën van Erdogan vandaan en hoe beïnvloeden zij de toekomst van het land? Turkije is potentieel de brug tussen Europa en de Arabische wereld, maar is het ook in staat deze rol te vervullen? En zo niet, wat zijn dan de gevolgen voor de Syrische oorlog en de mogelijke oplossing voor de vluchtelingencrisis?

Lily Sprangers, directeur van het LeidenAsiaCentre, is een gerenommeerd Turkije-expert. Daarvoor werkte ze als directeur van het onafhankelijke Turkije Instituut (Leiden en Den Haag), die ze mede-oprichtte in 2007.

Inschrijven


Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.