di 12 nov 2019 | 20:00 - 21:30 | Grote Zaal |

Bij voorbaat VERDACHT | Docu en discussie

In de documentaire VERDACHT vertellen veertien Nederlanders van kleur hoe het voelt om etnisch te worden geprofileerd. Ze hebben uiteenlopende beroepen (docent, advocaat, militair, politieagent), maar één ding gemeen: de politie houdt ze regelmatig staande om te vragen ‘wat ze hier doen’, ‘waar ze naartoe gaan’ en ‘hoe ze heten’.

De KRO-NCRV 2DOC documentaire ‘Verdacht’ is gemaakt door Nan Rosens in samenwerking met Control Alt Delete.

De avond starten we met een Spoken Word performance, daarna volgt de documentaire, waarna we hierover met elkaar in gesprek gaan.

Moderatie door: Jair Schalwijk (Control Alt Delete)

Trailer

Over Erasmus School of Colour

Erasmus School of Colour (ESoC) (studentenvereniging a.d. EUR) zet zich in voor diversiteit en inclusie op de EUR. ESoC streeft naar het gezamenlijk creëren van alternatieven voor de wijze waarop we ons onderwijs, onderzoek en onze universiteit als instituut vormgeven. Hierbij ligt de uitdaging te denken en werken buiten bestaande structuren van ongelijkheid, zodat fundamentele verandering mogelijk is. Dit doet de vereniging onder meer door het organiseren van lezingen, filmavonden en (kleinschalige) bijeenkomsten, waarbij aandacht wordt opgeëist voor uiteenlopende maatschappelijke issues.

Meer informatie
Datum: dinsdag 12 november 2019
Tijd: 20.00-21.30 uur
Locatie: Theater Erasmus PaviljoenTicket informatie:
Toegang: gratis

Meld je aan

Voeg toe aan agenda

Georganiseerd door Erasmus School of Colour (ESoC) in samenwerking met Studium Generale

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.