di 15 mei 2018 | 12:30 - 13:30 | Grote Zaal |

Brexit – through the eyes of Britain

‘Over. And out’ kopte the Guardian na het referendum over de Brexit. Langzaam wordt duidelijk wat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de EU betekent. Krap een jaar voordat de daadwerkelijke overgangsperiode in werking treedt, kijken we, samen met de Britse ambassadeur naar de actualiteit, blikken we terug op wat de Britten heeft bewogen en vooral: hoe ziet een toekomst zonder VK in Europa er uit?

Europa was in shock toen de Britten stemden voor uittreding van de EU na 45 jaar: een unicum in de geschiedenis van de Unie. En volstrekt onbekend terrein; want hoe regel je een uittreding die juridisch zo complex en politiek explosief is, met grote economische gevolgen voor de inwoners aan beide zijden van het kanaal, zonder duidelijk uitgewerkte scheidingsprocedure?

De contouren beginnen na twee jaar onderhandelen langzaam zichtbaar te worden. Wat verwachten de partijen van elkaar? Wordt het een keiharde Brexit of gaan het VK en de EU ‘als vrienden uit elkaar’? Staan de Britten nog achter hun keuze, met in het achterhoofd de 48,1 % die voor ‘remain’ stemde? En wat betekent het vertrek van de Britten voor de economieën van het VK en de EU, of voor bijvoorbeeld uitwisselingsstudenten en expats?

Een actualiteitencollege door Peter Wilson, de Britse ambassadeur, met uitgebreide mogelijkheid tot Q&A. Moderatie: prof. Kees van Paridon.

Een bijzonder ‘kijkje achter de diplomatieke’ schermen vanuit Brits perspectief.

Meer informatie:
Datum: dinsdag 15 mei 2018
Tijd: 12.30-13.30 uur (Inloop: 12.00u)
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang: Gratis
Schrijf je in!

Georganiseerd door Studium Generale i.s.m. de Erasmus Alumni Vereniging/Erasmus Trustfonds en het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.