di 7 apr 2015 | 16.00-17.30 | Grote Zaal |

Brian Dunphy | Binge Watching | Lezing

Binge Watching (‘comakijken’), het in een keer bekijken van een volledig seizoen van een tv-show, is ontwikkeld en gepromoot door Netflix (met House of Cards). Brian Dunphy (Brooklyn College, New York) zal uitleggen wat verandert in de ervaring van de kijker door het in een keer bekijken van een compleet seizoen. Na afloop van de lezing gaan we een avondje Bing Watchen met House of Cards!

De voordelen zijn duidelijk: Je kunt de populaire shows nu gemakkelijk bijhouden – Brian Dunphy, zal in deze lezing echter ook laten zien wat er met de kijker gebeurt als hij alle afleveringen van een show in een paar dagen kan bekijken, terwijl hij daar vroeger een of meer seizoenen mee bezig was. Dunphy gebruikt hierbij series als Netflix’s House of Cards, maar ook Richard Linklater’s bekroonde films, Boyhood en The ‘Before’ Trilogie, (Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) en Before Midnight (2013)

Brian Dunphy is docent en vice-voorzitter van de afdeling Radio & TV aan het Brooklyn College, New York. Hij is afgestudeerd aan de NYU’s Tisch School of the Arts, de Universiteit van Amsterdam, en The New School for Social Research.

Brian Dunphy creëerde de controversiële en ongelooflijk populaire cursus, ‘South Park en politieke correctheid’,. Hij schreef het boek Satire’s Brew: Mass Media & Coffee Beans,een analytische reis van politieke en sociale satire. Een tweede editie komt in 2016 en creative director van een binnenkort uitkomende web-serie “Unproductive.”

Moderatie: dr. Etienne Augé (ESHCC), in 2012 won hij bij de IBCOM-awards de titel Beste Mannelijke Hoogleraar en in 2013 werd hij de Meest Inspirerende Hoogleraar.

Nadere informatie

BRIAN DUNPHY: BINGE WATCHING
Lezing
Donderdag 7 april ERASMUS PAVILJOEN | 16.00-17.30 | Gratis

Aanmelden voor de lezing van Brian Dunphy

 

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.