ma 14 mrt 2016 | 16:00-17:00 | Grote Zaal |

Connie Palmen | Boekenweek

In het kader van de Boekenweek 2016 wordt Connie Palmen door Berrie Vugts (Rotterdamsch Leeskabinet) geïnterviewd over Jij zegt het, haar nieuwste roman over het veelbewogen huwelijk tussen de wereldberoemde dichters Sylvia Plath en Ted Hughes. Een verslag van een tragische liefdesgeschiedenis: volgens velen de kroon op haar rijke oeuvre.

Connie Palmen debuteerde in 1991 met de literaire roman De Wetten. Het boek werd een bestseller en haar naam was daarmee gevestigd. In haar nieuwste roman Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde.

Meer informatie 

over Connie Palmen en Jij zegt het:

Link naar radio en televisie fragmenten:

I.s.m. het Rotterdamsch Leeskabinet

Studenten: gratis (aanmelden verplicht via inschrijfformulier Leden Rotterdamsch Leeskabinet: € 5,00 (kaartverkoop via balie Rotterdamsch Leeskabinet) Medewerkers en Overige bezoekers: € 7,50: kaartverkoop via webshop

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.