wo 30 apr 2014 | 17.00 | Grote Zaal |

De Groene Rotterdammers

De week van de filosofie: woensdag 30 april

Wereldbestormers dr. Henk Oosterling en prof. dr. Jan Rotmans beklimmen de kansel voor een preek met discussie over ecosofie en economie, over duurzaamheid en verspilling, maar vóór alles over de strijd tegen het cynisme. 

Twee wetenschappers die dag in dag uit tot aan hun knieën in de modder staan om de wereld te veranderen. Tijdens de week van de filosofie staan ze eenmalig samen op het toneel. Let op: niet geschikt voor cynici.

  • Henk Oosterling is universitair hoofddocent filosofie en directeur van Rotterdam Vakmanstad. Hij ontwikkelde een baanbrekend programma om kinderen op Rotterdam-Zuid met judo, kookles en filosofie om te scholen tot ‘ecosociale’ burgers.
  • Jan Rotmans is hoogleraar Duurzame Transitie en oprichter van DRIFT en Urgenda. Hij doet onderzoek naar klimaatverandering, duurzame ontwikkeling en systeeminnovaties.

Voor zover deze activistische denkers zich laten sturen, zal moderatie gedaan worden door gespreksleider Geert Maarse.

Dit programma is een samenwerking van de Faculteit der Wijsbegeerte en SG Erasmus, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus Trustfonds. Het wordt georganiseerd in het kader van de week van de filosofie. Na afloop is er een borrel in het Erasmus Paviljoen.

Toegang gratis

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.