di 12 jan 2016 | 16:00 | Grote Zaal |

De Poëtische campus | VSB Poëzieprijs

Aan het einde van de maand januari, tijdens de jaarlijkse Poëzieweek wordt de winnaar van de VSB Poëzieprijs bekend gemaakt. Daaraan voorafgaand brengt twee genomineerde dichters een bezoek aan de campus, Geert van Istendael en Maud Van Hauwaert. Met live muziek, een optreden van de campusdichter en de presentatie van poëtische beelden van de campus.
I.s.m. Poetry International en het Rotterdamsch Leeskabinet

Vijf dichtbundels dingen mee naar de VSB Poëzieprijs, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste Nederlandstalige poëziebundel van het afgelopen jaar. Twee titels zijn van de hand van Belgen: “Het was wat was” van Geert van Istendael en “‘Wij zijn evenwijdig” van Maud Vanhauwaert. Zij komen op dinsdag 12 januari naar het Erasmus Paviljoen.

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Haar debuutbundel ‘Ik ben mogelijk’ verscheen in 2011 bij Querido en kreeg de Vrouw Debuut Prijs. In 2014 verscheen ‘Wij zijn evenwijdig_’, die werd gelauwerd met de Hughues C.Pernathprijs, alsook de Publieksprijs van de Herman De Coninckwedstrijd voor het mooiste gedicht.

Geert van Istendael

Geert van Istendael (1947) is schrijver, vertaler, essayist en dichter. Van hem verschenen onder meer Het Belgisch labyrint, Arm Brussel, Mijn Nederland en de dichtbundel Taalmachine. In 2010 schreef hij een kleine biografie over Manneke Pis, de dichtbundel Sociale zekerheid en andere gedichten en het veelbesproken pamflet Tot het Nederlandse volk.

Anne Kielman

Sinds 2014 is studente Anne Kielman de campusdichter van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Frans-Willem Korsten

Moderator is prof.dr. Frans-Willem Korsten (ESHCC) die onlangs door minister Bussemaker de prijs uitgereikt kreeg als “beste promotor van Nederland”. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt vanwege het PNN, het Promovendi Netwerk Nederland.

De Poëtische Campus

Tijdens het programma vertonen we op de achtergrond poëtische beelden van campus Woudestein gemaakt door studenten en medewerkers van de universiteit.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.