do 12 jun 2014 | 19:30 | Grote Zaal |

De stad van de toekomst

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? En wie heeft daarin de touwtjes in handen? Keynote door ZUS-duo Elma van Boxel en Kristian Koreman, van het bureau dat onder meer verantwoordelijk is voor de Luchtsingel. Aansluitend filosofisch commentaar door dr. Gijs van Oenen. In samenwerking met de Faculteit der Wijsbegeerte.

Elma van Boxel en Kristian Koreman zijn de oprichters van ZUS [Zones Urbaines Sensibles], een bureau dat onderzoek doet en ingrijpt in de hedendaagse stad. Ze ontwerpen, organiseren en ontregelen – van stadsontwikkeling en architectuur tot installaties en mode. Met een stevige achtergrond in de filosofie (Koreman studeerde aan de Erasmus Universiteit) zijn ze zowel producent als criticus. Op lokaal niveau zijn ze bekend van het Schieblock en de Luchtsingel, maar ze werken over de hele wereld, van New York tot Shanghai.

Gijs van Oenen is universitair hoofddocent aan de Faculteit der Wijsbegeerte.

NADERE INFORMATIE:

Dit programma is het laatste onderdeel van de serie ‘Met het oog op de samenleving’, een samenwerking van SG Erasmus, de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit en faculteitsvereniging ERA. Prominente sprekers poneren een uitdagende stelling, gevolgd door een scherp filosofisch commentaar.

Reserveren aanbevolen. Aanmelden voor De Stad van de Toekomst

Tijd: 19.30 - 21.00

Gratis entree

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.