ma 15 okt 2018 | 16:00 - 17:30 | Grote Zaal |

De toekomst van Europa

Discussie met Eurocommissaris Violeta Bulc over de toekomst van Europa.

* Vanwege onvoorziene omstandigheden kan Eurocommissaris Navracsics het evenement in Rotterdam op 15 oktober helaas niet bijwonen. We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat Eurocommissaris Bulc voor transport het evenement in zijn plaats zal leiden.

Onzekerheid over de gevolgen van de Brexit, toenemende afstand tussen Oost en West Europa en een snel veranderend digitaal landschap? Europa staat voor veel economische en maatschappelijke uitdagingen. Welke vaardigheden heb je nodig om deze uitdagingen aan te gaan? Wat heb je nodig voor de banen van de toekomst?

Onderwijs en transport staan ​​bovenaan de politieke agenda!
In 2017 vierde de EU de dertigste verjaardag van het Erasmus-programma, een programma waardoor al meer dan 9 miljoen studenten in het buitenland hebben gestudeerd of gewerkt. Een van de initiatieven onder Erasmus is ‘Move2Learn, Learn2Move’, een pilot programma waarmee 5000 jonge studenten hun leerervaringen kunnen uitwisselen met studenten in verschillende Europese landen. Het was het eerste programma dat mobiliteit koppelt aan criteria voor maximale CO2-uitstoot voor mobiliteit. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het minimaliseren van CO2-emissies en mobiliteit in de toekomst hand in hand gaan? Hoe is het mogelijk om het vervoer meer digitaal, efficiënt en geïntegreerd te maken?

Bespreek deze en andere uitdagingen op het gebied van luchtvervuiling, onderwijs en digitalisering met Eurocommissaris Violeta Bulc voor transport!

It’s about the Future of Europe, Let’s Talk

Meer informatie
Datum: 15 Oktober
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen
Voertaal: Engels
Moderator: Rogier Elshout
Toegang: gratis, inschrijven verplicht

Meld je aan!

Georganiseerd door Studium Generale en European Commission. 
# EUdialogues,  #FutureOfEurope\

In samenwerking met: The Eastern European Students Association-EESA

 

 

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.