wo 15 apr 2015 - wo 29 apr 2015 | | Grand-cafe |

De Verhalenmachine

Wat is geluk? Welke strategieën passen we toe om grip te houden op het leven? En hoe kleurt de loop der dingen de blik op het leven, de stad en de ander? Trek aan de hendel van de Verhalenmachine en luister mee.

‘You win some, you lose some’ is een Rotterdams verhalenproject over geluk, toeval en overleven. Documentairemakers Lieke van Pruijssen en Bieke Versloot verkenden samen met Rotterdamse dak- en thuislozen, (ex-) verslaafden en ongedocumenteerden één jaar lang ‘de maakbaarheid van het geluk’.

Het resultaat is een spraakmakende Verhalenmachine die één jaar door Rotterdam reist en nu neerstrijkt in het Erasmus Paviljoen.

In de machine zitten veertien luisterverhalen en een veelvoud aan troostprijzen (korte quotes), die opmerkelijke overlevingsstrategieën en levensbepalende momenten onthullen.

Kijk voor alle verhalen en meer informatie op www.rotterdamsgeluk.nl.

Verhalenmachine You win some, You lose some

Wo 15 april – wo 29 april
Grand-Café Erasmus Paviljoen

‘You win some, you lose some’ is een project van Stichting Shoot-n-Share in samenwerking met Pauluskerk Rotterdam, Nico Adriaans Stichting, ViaKunst en Vrouwen-inloophuis De Paraplu. Het project is mede mogelijk gemaakt door: VSBFonds, SKANfonds, SIOC, Deelgemeente Rotterdam Centrum, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Rotterdam, FondsDBL, Stichting Solidarodam, Haëlla Stichting en G.Ph. Verhagen- Stichting.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.