di 17 nov 2015 | 20:00 | Grote Zaal |

De Weg | Vertelconcert

Ekaterina Levental over vluchten naar de toekomst
Meer dan ooit domineren vluchtelingen het nieuws. Noodgedwongen en halsoverkop weg van oorlog en onderdrukking. Harpiste, zangeres en voormalig vluchtelingstudent Ekaterina Levental weet hoe dat is. Samen met kunstenaar Chris Koolmees produceerde zij het vertelconcert “De Weg” over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie 20 jaar geleden.
Reserveer kaarten voor De Weg met Ekaterina Levental

 

Het verhaal maakt op indrukwekkende wijze inzichtelijk wat de werkelijkheid van het verlaten is. Hoe vluchten de grond onder je voeten weghaalt, letterlijk en figuurlijk en tegelijkertijd nieuwe deuren opent naar een nieuwe toekomst.

Ekaterina vertelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp en verhaalt over haar weg, van land naar land, met vallen en opstaan aankomen in een nieuwe wereld.

Ekaterina Levental ontvluchtte Oezbekistan op jonge leeftijd. Met steun van het UAF studeerde zij aan het conservatorium in Enschede.

Na afloop bespreekt Ekaterina Levental haar verhaal met het publiek. De avond wordt gepresenteerd doorRajae El Mouhandiz

Met een inleiding door Joop Matthijsse, Hoofd Studentenvoorziening van de Erasmus Universiteit, over de wijze waarop de universiteit kansen wil bieden aan vluchtelingenstudenten.

De voorstelling wordt u aangeboden door SG Erasmus en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en isgratis. Een donatie om meer hoger opgeleide vluchtelingen in Nederland te laten studeren wordt op prijs gesteld.

Donatie doen? Klik op de link hieronder:
https://secure.uaf.nl/actie/algemeen?utm_source=EUR&utm_medium=referral&utm_content=tekstlink&utm_campaign=Ekaterina

Want het aantal vluchtelingen in Nederland stijgt snel. Onder hen zijn veel hogeropgeleiden die ondersteuning nodig hebben bij hun studie. Het UAF verwacht de komende jaren een verdubbeling van het aantal aanvragen en staat voor de uitdaging om alle vluchtelingen dezelfde kansen te bieden. Uw hulp is daarbij onmisbaar.

Vertelconcert ‘De weg’
Ekaterina Levental over vluchten naar de toekomst
Dinsdag 17 november, 20.00 uur
Erasmus Paviljoen
Toegang gratis, donatie wordt op prijs gesteld.
In samenwerking met UAF

 

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.