di 21 nov 2017 | 16:00 - 17:00 | Grote Zaal |

Digitale Detox | Lezing

Het digitale is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Alleen al de smartphone biedt de mogelijkheid om altijd in contact te staan, jezelf uit te drukken of de verveling tegen te gaan. Maar wat gebeurt er als je je telefoon een tijd opzij legt?

De lezing van filosoof Hans Schnitzler draait om de vraag hoe het is om offline te gaan in een wereld die altijd online is. Zou jij een week kunnen zonder je telefoon en computer? Zal je dan dingen anders ervaren? En houd je nog wel vrienden over? Zeker voor millennials (geboren tussen 1980 en 2000) brengt het digitale zowel tal van mogelijkheden als moeilijkheden met zich mee. De grens tussen het virtuele en de echte wereld is nauwelijks meer te onderscheiden. Wat zijn de consequenties van deze continue, digitale verbondenheid? En in hoeverre is dit een verslaving die in de weg staat van echte ervaringen en oprecht contact?

De lezing is naar aanleiding van Schnitzler’s zojuist verschenen boek Kleine filosofie van de digitale onthouding. Dit boek schreef hij op basis van zijn lessen aan de Bildung Academie in Amsterdam waarin studenten daadwerkelijk een digitale detox ondergingen.

 Inschrijven


Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.