di 28 mrt 2017 | 20:00 - 22:00 | Grote Zaal |

Een kleine geschiedenis van bijna alles | Theater

Populairwetenschappelijke theatershow van cabaretier Silvester Zwaneveld over onze wetenschappelijke geschiedenis.

In deze nieuwe cabaretvoorstelling van Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer. Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’, en in nauwe samenspraak met bestseller auteur Bill Bryson, neemt cabaretier Silvester je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. Voor de show baseert Zwaneveld zich op informatie uit het boek, aangevuld met persoonlijke ervaringen, hilarische conferences, veelzeggende foto’s en animaties van eigen hand.

Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow. Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap.

Een kleine geschiedenis van bijna alles is de beroemde internationale populairwetenschappelijke bestseller, geschreven door Bill Bryson (USA). In het boek komen alle essentiële aspecten van de wetenschap aan bod op het gebied van geologie, scheikunde, paleontologie, astronomie etc. van de laatste vier eeuwen en de grote bekende wetenschappers, zoals Hubble, Curie, Newton en Einstein. Bryson heeft zelf geen wetenschappelijke opleiding en schreef het boek uit ontevredenheid over de vaak ontoegankelijke wijze waarin – interessante- wetenschap vaak wordt beschreven, en niet-wetenschappers (zoals Bryson zelf) vaak afhaken. Het boek is een internationale bestseller.

Inschrijven


Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.