wo 4 mrt 2020 | 20:00 - 22:45 | Grote Zaal |

Film Special: The Hateful Eight

Samen met ESN-Rotterdam, nodigen we je uit voor onze maandelijkse filmavond in het Erasmus Paviljoen. Dit keer vertonen we Tarantino’s masterpiece the Hateful Eight. Voor deze film won Ennio Morricone (bekend om heel veel legendarische filmmuziek) voor het eerst van zijn leven een Oscar voor beste soundtrack.

Over de film:

In The Hateful Eight rijdt premiejager John Ruth (Kurt Russell) met de voortvluchtige Daisy (een geweldige Jennifer Jason Leigh) naar het dorpje Red Rock. Daar moet de grofgebekte en superracistische vrouw terechtgesteld worden. Of beter gezegd: opgehangen, als het aan John ‘The Hangman’ Ruth ligt. Ze komen onderweg de donkere ex-majoor en beruchte premiejager Marquis Warren (Samuel L. Jackson) tegen en dat levert in de koets al behoorlijk wat verbaal vuurwerk op. Het wordt nóg gezelliger als ze verderop Chris Mannix (Walton Goggings) oppikken, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. En als klap op de vuurpijl dwingt een hevige sneeuwstorm het viertal te schuilen in de herberg Minnie’s Haberdashery waar ze zich in het gezelschap bevonden van nóg een aantal shady gasten…

Dit levert een heel grimmige situatie op: zeven mannen, één levende premie (Daisy is goed voor 10.000 dollar) en niemand is wie hij beweert te zijn. De een levert Daisy graag eigenhandig af in Red Rock om die dollars te cashen, de ander voelt meer voor een samenwerking. Dat het verhaal zich net na de Amerikaanse burgeroorlog afspeelt, maakt de setting extra giftig: er bevinden zich zowel noorderlingen als zuiderlingen in Minnie’s Haberdashery. En ex-slaaf Warren (Jackson) zit er als enige zwarte totaal niet comfortabel bij. Oh, en dan is er nog een groepje handlangers van Daisy onderweg die haar willen bevrijden. Het is in deze Tarantino-film vooral de vraag wie het dodelijke pokerspel overleeft. En je weet dat daar eerst een bloedbad aan vooraf gaat. Tarantino-style.

Regie: Quentin Tarantino
Acteurs: Samuel L. Jackson, Kurt Russel, Jennifer Leigh, Tim Roth, Michael Madsen, Channing Tatum e.a.
Lengte: 165 minuten
Jaar: 2016
Taal: Engels

Trailer The Hateful Eight

Meer informatie

Datum: woensdag 4 maart 2020
Tijd: 20.00 – 22.45 uur Inloop: 19.30 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang:
 € 3,50

Koop tickets!

Voeg toe aan agenda

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.