ma 28 apr 2014 | 17.00 | Grote Zaal |

Filosoferen met de rector

De week van de filosofie: maandag 28 april

Wat is de zin van het leven voor een jonge academicus? Welke rol spelen geesteswetenschappen nog op de zakelijk georiënteerde Erasmus Universiteit? En waarom wordt filosofie niet verplicht gesteld voor alle studenten? Op maandag 28 april gaan drie prominente EUR-filosofen in gesprek met rector magnificus Huib Pols.

In de theaterzaal van het Erasmus Paviljoen gaat prof. dr. Huib Pols onder leiding van decaan prof. dr. Jack Vromen in gesprek met prof. dr. F.A. Muller, prof. dr. Wiep van Bunge en promovenda Esther Keymolen.

  • F.A. Muller is bijzonder hoogleraar in de Wijsbegeerte der Exacte Natuurwetenschappen. Hij ontving afgelopen jaar de felbegeerde Vici-beurs (1,5 miljoen euro) voor zijn onderzoek ‘Structure of Reality and Reality of Structure’.
  • Wiep van Bunge is hoogleraar Geschiedenis van de Wijsbegeerte en lid van het Erasmus Centre for Early Modern Studies. Hij is gespecialiseerd in het werk van Spinoza en Pierre Bayle.
  • Esther Keymolen is een jonge filosoof en promoveert op de invloed van nieuwe technologie op de ontwikkeling van vertrouwen en relaties.

De filosofen gaan elk in gesprek met rector magnificus Huib Pols aan de hand van een prikkelende stelling. F.A. Muller wil filosofie verplichten voor alle studenten. Wiep van Bunge pleit voor een emancipatie van de geesteswetenschappen ten opzichte van de zogenaamde ‘evidence based’ studies. En Esther Keymolen vraagt zich hardop af wat de rol van een jonge filosoof is in het academische veld.

Dit programma is een samenwerking van de Faculteit der Wijsbegeerte en SG Erasmus, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus Trustfonds. Het wordt georganiseerd in het kader van de week van de filosofie. Na afloop is er een borrel in het Erasmus Paviljoen.

Toegang gratis

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.