di 3 mrt 2015 | 16:00 | Grote Zaal |

Generaal Mart de Kruif

Het werk van Nederlandse landstijdkrachten is sterk afhankelijk van de omgeving waarin ze opereren en de middelen die ze tot hun beschikking hebben. Maar de beslissende factor is uiteindelijk nog steeds de menselijke soldaat. In zijn lezing gaat generaal Mart de Kruif in op de uitdagingen en dilemma’s die dit met zich meebrengt.

Generaal De Kruif (1958) is Commandant der Landstrijdkrachten. Hij was van eind 2008 tot eind 2009 Commander van Regional Command South en gaf in die functie leiding aan 45 duizend manschappen die in de ISAF-missie gestationeerd waren in Zuidelijk Afghanistan. Hij heeft internationale opleidingen gevolgd in Duitsland en Amerika, was bataljonscommandant van de Limburgse Jagers en werd o.a. uitgezonden naar Bosnië.

Dit is het eerste programma in de Week van de Economie, die deze middag geopend wordt door prof. dr. Philip Hans Franses, decaan van de Erasmus School of Economics en hoogleraar Toegepaste Econometrie en Marketing Research.

Na zijn voordracht gaat Generaal De Kruif in gesprek met studenten in de zaal.

Nadere informatie

Lezing generaal Mart de Kruif
Dinsdag 3 maart 2015
16.00 – 17.30 uur
Erasmus Paviljoen
Reserveer hier voor de lezing van Mart de Kruif

Dit programma is onderdeel van de Week van de Economie met tevens een interview met Joris Luyendijk in onze serie Jaargetijdengasten, en de theatervoorstelling De Verleiders.

Meer informatie over De Week van de Economie

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.