di 27 okt 2020 | 18:30 - 20:00 | Grote Zaal |

Geweld door vrouwen

In deze lezing vertelt forensisch onderzoeker Vivienne de Vogel over de dagelijkse praktijk in een tbs-kliniek; welke behandeling is nodig om deze vaak getraumatiseerde vrouwen hun treurige geschiedenis achter zich te laten? Wat zijn de gevolgen voor hun eventuele moederschap? Met verhalen uit de dagelijkse praktijk van criminele en/of gewelddadige vrouwen prikt De Vogel de mythe van ‘de verzorgende moederfiguur’ genadeloos door.

Forensisch psychologe Vivienne de Vogel onderzocht meer dan driehonderd vrouwen die in Nederlandse tbs-klinieken verblijven. Zij is auteur van het boek Geweld door vrouwen. Motieven en verklaringen, bestemd voor een breed publiek (Boom) en is lector Werken in Justitieel Kader bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI) van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast werkt zij als onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). Haar onderzoek richt zich op (continuïteit in) de forensische zorg en criminaliteit onder vrouwen.

Meer informatie
Datum: 27 oktober 2020
Tijd: 18:30 uur (inloop 18:00 uur)
Locatie: Theaterzaal, Erasmus Paviljoen, Campus Woudestein & Online
Toegang: gratis, reserveren aanbevolen via Stager.

Meld je aan!

Voeg toe aan agenda

Georganiseerd door Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR), Criminologie In Actie (CIA) en Studium Generale.

Wil jij dit programma meemaken? Reserveer een plekje in de Theaterzaal van het Erasmus Paviljoen. Omdat er op 1,5 meter afstand maar beperkt plek is, bieden wij dit programma ook online aan. Zijn de fysieke tickets uitverkocht of past het online bijwonen nu eenmaal beter in je agenda? Reserveer dan een ticket voor de livestream. Reserveren kan via Stager.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.