wo 4 dec 2019 | 20:00 - 22:00 | Grote Zaal |

IFFR Film Special: Capharnaüm

Voor onze maandelijkse filmspecial (ESN-Rotterdam en SG) werken we deze keer samen met International Film Festival Rotterdam met de screening van de publieksfavoriet van 2019.

We vertonen Capharnaüm (met engelse ondertiteling).

Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming, liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.

Met de rechtszaak als raamvertelling, tonen twee lange flashbacks hoe het zover is gekomen. In een energieke montage van observerend gefilmde scènes belicht Capharnaüm, onder meer via de problemen van een illegale Ethiopische schoonmaakster die Zain onderdak verleent wanneer hij van huis wegloopt, het lot van de grote groep ongedocumenteerden die in en rond Beiroet probeert te overleven. Zijn straatwijsheid en de vroegwijze, soms droevige blik van de jonge hoofdrolspeler Zain Al Rafeaa verraden zijn eigen ervaringen als Syrische vluchteling in de Libanese metropool.

De film was de publiekswinnaar van IFFR 2019 en was een van de genomineerden voor beste buitenlandse film bij de Oscars.

Regie Nadine Labaki
Land: Libanon
Duur: 123 min
Taal: Arabisch gesproken, Engels ondertiteld

Trailer

Meer informatie

Datum: woensdag 4 december 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur Inloop: 19.30u
Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang:
  € 3,50

Koop je ticket!

Voeg toe aan agenda

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam en dit keer International Film Festival Rotterdam

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.