wo 12 dec 2018 | 20:00 - 22:00 | Grote Zaal |

IFFR Film Special: Charlie en Hannah gaan uit

Voor onze maandelijkse filmspecial (ESN-Rotterdam en SG) werken we deze keer samen met International Film Festival Rotterdam met de screening van een van de favorieten 2018.

We vertonen Charlie en Hannah gaan uit (met Engelse ondertiteling).

De Belgische regisseur-scenarist Bert Scholiers springt in zijn fantasierijke speelfilmdebuut van de hak op de tak. Zit je het ene moment nog in een Antwerpse kroeg, het volgende loop je over een sneeuwvlakte, in een kosmisch zwart gat of zit je achter een vliegende ananas aan. Zo verloopt de drankovergoten nacht van boezemvriendinnen Charlie en Hannah, nadat ze een magisch snoepje hebben genomen dat de wereld ook voor iedereen om hen heen op surrealistische wijze verandert.

Het levert een reeks verbijsterende gebeurtenissen op, waarop de laconieke twintigers reageren met geamuseerde verbazing (of ze nou in een vooroorlogs bordeel belanden of worden opgeblazen met een atoombom), terwijl ze slenterend doorbabbelen over écht belangrijke zaken: het omgaan met exen en relaties. Als een trippende Woody Allen of Noah Baumbach speelt Scholiers ook met de vorm, met inventieve beeldgrapjes, kleur en zwart-wit, wisselende beeldformaten en verwijzingen naar de stille cinema en Italiaanse giallo-horror.

Trailer

Meer informatie
Datum: woensdag 12 december 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (Inloop: 19.30u)
Locatie: Erasmus PaviljoenTicket informatie 
Toegang:  € 3,50

Koop kaartjes!

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam en dit keer International Film Festival Rotterdam

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.