wo 17 jan 2018 | 20:00 - 22:30 | Grote Zaal |

IFFR Film Special- Moonlight

Moonlight
Moonlight- Barry Jenkins

In samenwerking met het International Film Festival Rotterdam en ESN-Rotterdam vertonen we de film Moonlight, de favoriete film van het publiek tijdens IFFR afgelopen jaar en Oscar winnaar Beste Film.

Amerikaanse indie-sensatie toont het leven van een zwarte Amerikaanse man, van arm zoontje van een alleenstaande verslaafde moeder tot stoere volwassene met voortdurende twijfels. Deze poëtische vertelling over de verkenning van identiteit, seksualiteit en verbondenheid is baanbrekend in zijn tedere verbeelding van zwarte mannelijkheid. Winnaar Golden Globe en Ocsar voor Beste Film, winnaar Warsteiner Publieksprijs IFFR 2017.

Ter voorbereiding op de volgende editie die een week later begint, geeft IFFR film- en programmatips en kun je de programma-bijlage meenemen.

Inhoud

Een zowel hartverscheurend als hartverwarmend verhaal over het opgroeien van een zwarte jongen tot volwassen man in een omgeving waar het gevaar overal op de loer ligt. Chiron moet al op jonge leeftijd zijn weg zien te vinden in het leven, zonder vader en met een aan drugs verslaafde moeder, terwijl hij gaandeweg zijn seksuele identiteit verkent. In een kleurrijke, warme en zinderende stijl voert deze biopic ons mee naar de in stilte geborgen gevoelens van deze eenzame outsider.

Gebaseerd op Tarell Alvin McCraney’s theaterstuk In Moonlight Black Boys Look Blue en op zijn eigen ervaringen, schetst Barry Jenkins een poëtische vertelling met diepgaand begrip van de pijn en uitdagingen die het opgroeien in een arme zwarte wijk in Miami met zich meebrengt. Deze tweede film van Jenkins, die met Medicine for Melancholy (2008) al zijn filmische visie en unieke stem in het filmlandschap bewees, is baanbrekend in zijn tedere verbeelding van zwarte mannelijkheid. Winnaar Golden Globe en Ocsar voor Beste Film, winnaar Warsteiner Publieksprijs IFFR 2017.

Meer informatie
Datum: Woensdag 17 januari 2018
Tijd: 20.00 – 22.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Locatie: Erasmus Paviljoen – Theaterzaal
Tickets: €3,- (verkrijgbaar via onze webshop en op de avond zelf)

In samenwerking met ESN-Rotterdam en International Film Festival Rotterdam

 

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.