wo 16 jan 2019 | 20:00 - 22:00 | Grote Zaal |

IFFR Film Special: The Guilty

Voor onze maandelijkse filmspecial (ESN-Rotterdam en SG) werken we deze keer samen met International Film Festival Rotterdam met The Guilty, publiekwinnaar 2018. De Festival-directeur komt speciaal langs om je te vertellen over de hoogtepunten van de komende editie en je mag hem het hemd van het lijf vragen.

Over de film: Den Skyldige
Een meldkamer, ergens in Denemarken. Politieofficier Asger Holm neemt vanavond de binnenkomende 112-telefoontjes aan. Zijn dienst zit er bijna op. Hij doet dit werk niet dagelijks, zo blijkt al gauw; in afwachting van een rechtszaak is hij er tot zijn chagrijn toe veroordeeld. Met hoorbare desinteresse handelt hij de meldingen af, totdat hij wordt gebeld door Iben. De jonge vrouw is in paniek. Ze wordt gekidnapt.

De thriller The Guilty staat in een goede traditie van films die zijn opgebouwd rondom een of meerdere telefoongesprekken, maar het is de vraag of een daarvan ooit zo zenuwslopend spannend was als het speelfilmdebuut van Gustav Möller, dat zich in real-time afspeelt. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: Möller springt slim en efficiënt om met schaarse middelen. Asger Holm (Jakob Cedergren) is een man die snel conclusies trekt en daar ook naar handelt. Maar of dat zo verstandig is?

Genomineerd voor de VPRO Big Screen Award. Winnaar IFFR Audience Award en IFFR Youth Jury Award 2018.

Kijk hier de trailer

Meer informatie
Datum: 16 januari 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur Inloop: 19.30u
Locatie: Erasmus PaviljoenTicket informatie 
Toegang:  € 3,50Koop kaartjes!

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam en dit keer International Film Festival Rotterdam

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.