do 5 mrt 2015 | 20:00 | Grote Zaal |

Joris Luyendijk

Hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilden met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant. En hoe gevaarlijk. Zijn verslag hiervan, het boek ‘Dit kan niet waar zijn’, verschijnt dit voorjaar.

Luyendijks conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En soms gebeurt dat zelfs met de beste bedoelingen. Door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als ieder ander, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goede school wilden hebben. Maar de gevolgen zijn er niet minder om.

Tijdens dit programma gaat hij in gesprek met interviewer Geert Maarse en studenten in de zaal. Deze editie van Jaargetijdengasten is onderdeel van de Week van de Economie en is een samenwerking van SG Erasmus, de Erasmus School of Economics en de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR).

Nadere informatie

Over Joris Luyendijk
Joris Luyendijk is journalist, presentator en schrijver. Hij publiceerde eerder onder meer ‘Een goede man slaat soms zijn vrouw’ en ‘Het zijn net mensen’. Voor The Guardian startte hij met het wereldwijd gelezen ‘banking blog’. Voor NRC Handelsblad schreef hij tegelijk twee jaar lang columns over de Londense City. ‘Dit kan niet waar zijn’ verschijnt dit voorjaar bij Uitgeverij Atlas Contact.

Over Jaargetijdengasten
Jaargetijdengasten is een programma van SG Erasmus  van de Erasmus Universiteit. Elk seizoen gaat een prominente gast in gesprek met studenten aan de hand van door hem of haar meegenomen film- en televisiefragmenten. Eerder te gast waren onder anderen: Rutger Wolfson (IFFR-directeur), Maarten Frens (hersenprofessor), Jörgen Raymann (cabaretier), Inez Weski (advocaat) en Nout Wellink (voormalig president DNB).

Lentegast Joris Luyendijk
Donderdag 5 maart 2015
20.00 – 22.00 uur
Erasmus Paviljoen, Woudestein
Toegang gratis

Meld je hier aan voor het interview met Joris Luyendijk

Dit programma is onderdeel van de Week van de Economie met tevens een lezing van generaal Mart de Kruif en de theatervoorstelling De Verleiders.

Meer informatie over De Week van de Economie

Dit programma is een samenwerking van SG Erasmus, de ESE en de EFR.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.