di 6 okt 2020 | 16:00 - 17:30 | Grote Zaal |

Mens/Onmens – Lezing door Bas Heijne

Wat is waar en waar geloof ik in? Onder invloed van Post-Truth, Fake News, influencers, Viruswaarheid en/of -waanzin zijn we voortdurend op zoek naar wat waar is en wat dat over onszelf zegt. Wat doet deze voortdurende zoektocht met ons als mens? En hoe beïnvloedt dit onze identiteit? Zijn we compleet vrij of brengt post-truth juist een groter verlangen met zich mee om onderdeel te zijn van een groep?

In deze lezing vertelt Bas Heijne over de twee grote obsessies van deze tijd: waarheid en identiteit. Naar aanleiding van zijn essaybundel Mens/Onmens, spreekt hij over solidariteit in een versplinterde wereld en over waarom het eigenbelang steeds vaker wint van iets groters.

Wat is waar – wat de feiten je vertellen of wat je wilt geloven? Wie ben je – een vrij individu, of zoek je houvast in de groep tegen de rest?

Over Bas Heijne
Essayist en columnist Bas Heijne is schrijver van onder meer de bundels Mens/Onmens (2020) en Onbehagen (2016), hij was lange tijd vast columnist van NRC Handelsblad en won in 2017 de PC Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre. Uit het juryrapport: “Bas Heijne is een schrijver met een bijzondere positie (..), die over een enorme verscheidenheid aan actuele onderwerpen en kwesties schrijft. Zijn werk geeft een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan.” Heijne woont en werkt in Parijs.

Alleen online!!!

Meer informatie
Datum: Dinsdag 6 oktober 2020
Tijd: 16:00 uur
Moderatie: Lenya Slierendrecht
Toegang: Gratis
Gesproken taal: Dutch

Reserveer een ticket voor de livestream. Reserveren kan via onze ticketshop.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.