do 8 mrt 2018 | 20:00 - 22:00 | Grote Zaal |

Miss Representation

De documentaire Miss Representation onthult en bespreekt de schadelijke impact van stereotype beeldvorming van vrouwen in de media en hoe dit hun leidinggevende posities beïnvloedt.

Studium Generale en AIESEC Rotterdam vertonen deze documentaire die zeker stof tot nadenken en discussie na afloop zal opwerpen. Geschreven en geregisseerd door Jennifer Siebel Newsom, legt Miss Representation bloot hoe mainstream media en cultuur bijdragen aan de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende posities.Met aandacht voor elementen als seksualiteit, schoonheidsnormen en leeftijd, belicht de documentaire sleutelfiguren binnen de media, de academische wereld, overheden en het maatschappelijk middenveld en hun inspanningen op dit gebied.

Moderatie en discussie met de zaal na afloop van de film door Dianne Bevelander van het Erasmus Centrum voor Vrouwen en Organisaties.

Datum: donderdag 8 maart 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen
Moderatie: Dianne Bevelander (Erasmus Center for Women and Organisations)
Ticket informatie
Studenten: € 3,50 (inclusief drankje)
Medewerkers: € 5,00 (inclusief drankje)Alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers EUR/AIESEC RotterdamGeorganiseerd door Studium Generale en AIESEC Rotterdam

Koop kaartjes! 

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.