wo 24 apr 2019 | 21:00 - 23:00 | Plaza Paviljoen |

Open Air Cinema

De zomer komt eraan! En dus organiseren we (Studium Generale & ESN-Rotterdam) onze inmiddels beroemde Open Air Cinema.

En om het nog leuker te maken, mag jij meebepalen welke film er vertoond wordt.​​​​

Je kunt kiezen uit de volgende films:

–    A Quiet Place
Een familie probeert in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Als ze je horen, zullen ze op je jagen. De ouders worden gespeeld door real-life koppel Emily Blunt en John Krasinski, die ook de regie op zich nam.

–    Lady Bird
Christine, of Lady Bird zoals ze genoemd wil worden, is een ongemakkelijke tiener die in de laatste klas van de middelbare school zit en niets liever wil dan studeren. Ver weg van huis, waar vader werkloos is en moeder zich veel te veel met haar bemoeit. Op papier geen al te origineel verhaal, maar in handen van de debuterende Gerwig (die ook het semi-autobiografische scenario schreef) een heerlijk en eerlijk coming of age-drama. Met fantastische hoofdrollen van Ronan (als Lady Bird) en Metcalf (moeder Marion). Genomineerd voor vijf Oscars, waarvan er niet een gewonnen werd.

–    Lucky
Harry Dean Stanton is Lucky, een nukkige, kettingrokende atheïst op leeftijd. Iedereen in het zonovergoten stadje in Arizona kent hem. Veel gebeurt er niet vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet. Lucky keuvelt en kibbelt met een excentrieke groep dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie David Lynch, die zijn schildpad is verloren.
Lucky was de laatste film van Harry Dean Stanton (90 jaar), die naast zijn glansrol in Paris Texas te zien was in bijna 200 Hollywoodfilms.

–    The Darkest Hour
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi-Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de Duitsers West-Europa binnenvallen en de dreiging van een wereldoorlog voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onwelwillend volk en een sceptische koning. Zelfs binnen zijn eigen politieke partij wordt hij tegengewerkt. In een uiterste poging probeert Churchill dit dieptepunt te overwinnen en het land achter zich te krijgen. House of Cards is er niets bij!

Stemmen kan binnenkort via de Facebook pagina van Erasmus Universiteit Rotterdam. Dus zet jezelf op aanwezig in het Facebook event en bereid je voor om jouw favoriet te selecteren!

Wij verzorgen tijdens het evenement kussens/stoelen en dekentjes zolang de voorraad strekt, voor drankjes en snacks kun je terecht in het Erasmus Paviljoen.

Bij slecht weer wijken we uit naar een van de volgende data: maandag 29 april, woensdag 1 mei, maandag 6 mei of woensdag 8 mei. Dus houd onze site en facebook in de gaten voor updates.

Meer informatie
Datum: Woensdag 24 april 2018 (alternatieve data: 29 april, 1, 6 en 8 mei)
Tijd: 21.00-23.00 uur (Inloop: 20.30u)
Locatie: Vijver naast het Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang
: € 3,50
Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar op de avond zelf.

Facebook event

Georganiseerd door Studium Generale en ESN Rotterdam in samenwerking met Outdoor Cinema

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.