di 21 feb 2017 | 20:00 - 21:30 | Grote Zaal |

Quarterlife crisis | Lezing

Het zouden de beste jaren van je leven moeten zijn, maar veel twintigers voelen zich juist eenzaam en overweldigd. Lijden we massaal aan een quarterlife crisis?

Ondanks een succesvolle studie, sociale status of fysieke fitheid, bezwijken veel jongvolwassenen onder druk. Studenten en pas-afgestudeerden ervaren vaak een persoonlijke crisis, of kennen iemand die dit ervaart.

De term ‘quarterlife crisis’ raakt steeds meer ingeburgerd. Maar de definitie is niet altijd helder. Dit roept de vraag op: wat is de quarterlife crisis? Is het keuzestress of betekent het meer? En wat hebben narcisme en social media ermee te maken?

Niet iedereen lijkt in staat om te gaan met hoge maatschappelijke verwachtingen en eisen. Waar komt deze druk vandaan? Is er minder ruimte om te falen? Of zijn jonge mensen tegenwoordig minder weerbaar dan voorheen? Is de quarterlife crisis typisch een fenomeen van generatie Y of is het er altijd al geweest?

Hoogleraar Jan Derksen gaat in zijn lezing dieper in op de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de quarterlife crisis.

Inschrijven


Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.