ma 19 mrt 2018 | 16:30 - 17:45 | Grote Zaal |

Reporting from the Middle East | Lezing

Aanhoudende bombardementen, de isolatie van Gaza en de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de VS; het Midden-Oosten is voortdurend in het nieuws. Maar in hoeverre is het beeld dat de media schetst compleet? Hoe doe je als journalist verslag van een situatie die zo complex in elkaar steekt? En hoe ziet het dagelijkse leven van een correspondent er uit?

Tussen de zelfmoordaanslagen en luchtalarmen door worden er kinderen geboren, mensen trouwen en gaat het leven door. Journalist Jan Franke woont in Tel Aviv, en doet verslag vanuit Israël, de Palestijnse Gebieden, Jordanië en Egypte. Jan is een aantal dagen in Nederland en komt naar Rotterdam om te praten over zijn ervaringen als correspondent.

Hoe is het om te leven en te werken in een conflictgebied? Wat doet dat met je als journalist en – niet onbelangrijk – als mens? Waarom halen sommige gebeurtenissen wel het nieuws en andere niet? En hoe beïnvloedt social media de journalistiek? In deze lezing worden zowel de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten belicht, als het dagelijkse leven in dit gebied.

Correspondent Jan Franke woont 6 jaar in Tel Aviv en doet verslag voor o.a. Het Algemeen Dagblad, BNR en persbureau ANP. Daarnaast schrijft hij uitgebreide reportages voor weekbladen als Elsevier en het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Franke werkt tevens voor internationale media zoals NPR (VS), VRT (België) en TRT World (Turkije).

Schrijf je in!

Meer informatie
Datum: maandag 19 maart 2018
Tijd: 16.30 – 17.45 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen
Ticket informatie
Toegang: Gratis

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.