wo 24 okt 2018 | 20:00 - 22:30 | Grote Zaal |

Right Movie Night

Studium Generale en JFR presenteren films met een juridisch tintje voorafgegaan door een juridische introductie. Dit keer de film What Will People Say (Noorwegen, 2017). Na afloop wordt er nagepraat in Cafe In De Smitse.

Over de film:
De zestienjarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. En dat gaat niet lang goed in What Will People Say. Na een onschuldig lijkende zoen belandt de tiener in een draaikolk van woede en schaamte die haar steeds verder wegzuigt van haar normale leven. Voor haar familie is ze een lopend schandaal dat geneutraliseerd moet worden. Goedschiks of kwaadschiks.

Met hulp van een sterk debuterende hoofdrolspeler maakt regisseur Iram Haq invoelbaar hoe scherp een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant het vrije leven dat iedere opgroeiende tiener in Europa wil, aan de andere kant de ouders die zich naar een betere toekomst hebben geknokt en niet zomaar hun tradities willen loslaten. Een leven vol botsingen, kloven en pijnpunten. Zie daar nog maar eens je eigen weg in te vinden.

Meer informatie
Datum: 24 oktober 2018
Tijd: 20.00u Inloop: 19.30u
Locatie: Erasmus Paviljoen, Theaterzaal
Ticket informatie: gratis

Koop kaartjes!

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met de Juridische Faculteitsvereniging.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.