di 24 mei 2016 | 20:00-22:00 | Grote Zaal |

In Search of Europe

Theatercollege door Lucas de Man met visies van nieuwe denkers.
Voor deze Engelstalige voorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas ons mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.
Koop kaarten voor het theatercollege In Search of Europe in onze webshop

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor het project In Search of Europe van theatermaker Lucas de Man. Onderdeel van dit project is het theatercollege De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas ons mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

Klik HIER voor een stukje college van De Man

Na de voorstelling vindt een nagesprek plaats met Lucas de Man en Hans Trapman (em. bijzonder hoogleraar Cultuurgeschiedenis aan de ESHCC/EUR). Hij is een van de door Lucas de Man geïnterviewde wetenschappers uit de voorstelling.

De voorstelling is Engels gesproken.

Een maand lang trokken Lucas de Man en zijn team langs steden in Nederland, België, Polen, Italië, Spanje, Duitsland, Turkije en Griekenland. Ze spraken zowel historici over de grote ‘oude’ creatieve denkers en makers zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als hedendaagse creators: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord die allen bezig zijn met hun zoektocht naar nieuwe manieren van samen-leven in deze tijden van veranderingen.
Hiermee plaatst Lucas de tijd waarin ons continent nu zit naast de vorige allesbepalende overgangsperiode: die van de middeleeuwen naar de renaissance. Destijds stond er in slechts 70 jaar tijd een generatie visionairs op die met haar ideeën de basis legde voor het Europa van nu. Nu neemt Lucas je mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen.

Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats met Lucas de Man en Hans Trapman, één van de geïnterviewde wetenschappers uit de voorstelling. Hans Trapman is bijzonder hoogleraar Cultuurgeschiedenis (emeritus) aan de Erasmus School of History, Culture and Communication. Gespecialiseerd op het gebied van de intellectuele geschiedenis van ca. 1500 tot 1700. Centraal in zijn studie staat het gedachtengoed van Desiderius Erasmus, wat zich onder andere heeft geuit in het boek ‘Wijze Dwaasheid. Vijfhonderd jaar Lof der Zotheid’.

De voorstelling De Man Door Europa is onderdeel van In Search of Europe. Discovering the Self. Dit project wordt geproduceerd door Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden en komt tot stand i.s.m. verschillende (internationale) partners.

Links

Toegang € 5,- /€ 7,50,-

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.