ma 8 sep 2014 | 11.00 | Grote Zaal |

Seminar – HORECA: aanjager en rolmodel voor duurzaamheid? & Uitreiking Falco Eleonorae Award 2014

Met o.a. Eric van Veluwen, Iens Boswijk, Felix Wilbrink, Henk Oosterling

Kan en wil de horeca als rolmodel en aanjager voor duurzaamheid optreden? Hoe ziet de horeca haar rol in de samenleving op het terrein van duurzaamheid? Kan de horeca dat? Waar gaat het bij duurzame horeca om? Is het alleen voor een kleine groep consumenten en horeca ondernemers interessant? Is het bedrijfseconomisch haalbaar? Speelt de horeca voldoende in op de toekomstige generatie? Hebben universiteiten een verantwoordelijkheid aan hun studenten duurzaam voedsel aan te bieden?

Programma

Dagvoorzitter: Eric van Veluwen – ambassadeur voor biologisch eten en horeca o.a. bij  ‘Landgoed Rhederoord’. Tegenwoordig directeur de ValeOuwe – bureau voor culinair projectmanagement.

Inleidingen door lid van College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam over de keuze voor duurzame horeca op de campus, filosoof dr. Henk Oosterling laat zijn gedachten gaan over de invloed van de  tuin- en kookles aan basisschoolkinderen in zijn project Vakmanstad op hun toekomstige keuzes in eten?

Paneldiscussie met onder andere Iens Boswijk, oprichter en directeur Iens. nl; Gregor Christiaans, initiatiefnemer Falco Eleanore Award en eigenaar Olijfbedrijf; Felix Wilbrink, culinair journalist De Telegraaf ; Koen Zonneveld, directeur van Maitre Andre; diverse horeca-ondernemers .

Uitreiking van de Falco Eleonorae Award door  de Griekse ambassadeur in Nederland,  mevrouw Teresa Paraskevi Angelatou

Lichte lunch klaargemaakt door chef-kok Mark Baan in het Erasmus Paviljoen.

“De duurzaamheid Award ‘Falco Eleanorae’ is een initiatief van Gregor Christiaans, eigenaar van Olijfbedrijf . Volgens hem kiest het Erasmus Paviljoen voor duurzame producten, maar dan

blijft altijd de vraag  wat zijn wel en wat zijn niet duurzame producten? Het Erasmus Paviljoen maakt hierin goede keuzes. Niet alleen keuzes in producten maar ook in bredere zin; zoals keuzes in leveranciers.”

 

Informatie en aanmelding

Organisatie: Stuurgroep Duurzaamheid EUR; Erasmus Paviljoen; Olijfbedrijf

Datum: maandag 8 september 2014

Tijd: 11.00-12.30 met na afloop lunch
Vrij toegankelijk
Locatie: Erasmus Paviljoen, Erasmus Universiteit Rotterdam, Burgemeester Oudlaan 50
Aanmelden via deze website: http://www.eur.nl/nieuws/detail/article/65332-seminar-horeca-rolmodel-voor-duurzaamheid-uitreiking-falco-eleonorae-award-2014/

Contactpersoon: Marjolein Kooistra, persvoorlichting EUR, 010 408 2135, kooistra@smc.eur.nl

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.