di 8 okt 2019 | 16:00 - 17:30 | Grote Zaal |

Stress to Impress | Documentaire en Discussie

In de documentaire ‘Stress to Impress’ onderzoeken 3 millennials prestatiedruk. Met nagesprek.

Een deadline halen, de beste cijfers halen, vaak naar de sportschool en nog even een perfecte post op Social Media zetten: veel studenten ervaren prestatiedruk. In samenwerking met de Wellbeing Week willen we dit bespreekbaar maken en vertonen we het indrukwekkende ‘Stress to Impress’.

Prestatiedruk bij jonge generatie:
In de documentaire Stress to Impress onderzoeken millenials Sanne (23), Tom (22) en Alain (25) prestatiedruk in hun generatie. Wat is prestatiedruk eigenlijk en wat zijn de gevolgen hiervan voor jongeren? Waarom streven we allemaal naar perfectie en waarom is dit eigenlijk helemaal niet nodig? In ‘Stress to Impress’ wordt het probleem ‘prestatiedruk’ onder de loep genomen en word je als kijker aan het denken gezet, óók over je eigen gedrag.
Quotes uit de documentaire:
Carolien (21): ‘ Ik denk dat ik de reacties en likes altijd heel belangrijk heb gevonden. Dat ik dacht als ik veel reacties en likes krijg, dan ben ik wel een leuk persoon’.
Jeroen, auteur van De Prestatiegeneratie (26): ‘Omdat iedereen alleen zijn beste ervaringen deelt, lijkt het wel alsof jouw leven supersaai is.”

Nagesprek/discussie met deskundigen en het publiek
Na de vertoning volgt een nagesprek onder leiding van de maker van de documentaire Sanne Kooiman en medewerkers van de EUR afdeling Studentbegeleiding en het publiek.
Voertaal:
De documentaire is Nederlands gesproken met Engelse ondertiteling. Het nagesprek zal in het Engels plaatsvinden.

Organisaties:
Georganiseerd door Studium Generale enThe Living Room in het kader van de Wellbeing Week
The Living Room is a collaborative effort of student initiatives focused on improving the student wellbeing, sense of community, and health of the EUR community.

Trailer

Meer informatie

Datum: dinsdag 8 oktober 2019
Tijd: 16.00 – 17.30 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen
Voertaal: De documentaire is Nederlands gesproken met Engelse ondertiteling. Het nagesprek zal in het Engels plaatsvinden.

Ticket informatie
Toegang: Gratis, reserveren wordt sterk aanbevolen.

Meld je aan!

Voeg toe aan agenda

Georganiseerd door Studium Generale en The Living Room in het kader van de Wellbeing Week

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.