do 20 feb 2020 | 19:30 - 21:30 | Grote Zaal |

The Biggest Little Farm | Film

Studium Generale en Erasmus Sustainability Hub nodigen je uit voor de screening van de documentaire The Biggest Little Farm. The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

De film zal worden ingeleid door onze eigen campus-tuinman Bob ter Haar

Over de film:

The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur, die adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Tod. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

Bekijk de Trailer

Meer informatie

Datum: 20 februari 2020
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen, Theater

Ticket informatie
EUR-Studenten: gratis, maar reserveren aanbevolen
Medewerkers: € 5,-
Overige geïnteresseerden: € 5,-

Reserveer je plek! 

Voeg toe aan agenda

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met de Erasmus Sustainability Hub

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.