wo 24 sep 2014 | 19:30 | Grote Zaal |

The Mistake – Dr. House special

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit programma.

Dr. House is in de gelijknamige hit-serie een briljante, maar extreem botte dokter, gespecialiseerd in infectieziektes. Dat hij niet bekend staat om zijn patiëntvriendelijkheid weet iedereen, maar is dat ook onveilig? Aan de hand van de vertoning van een Dr. House-aflevering laat professor Lange (Erasmus MC) speciaal voor niet-medici zien wat absolute onzin is in de aflevering en wat zo uit de medische praktijk is gegrepen wat betreft patiëntveiligheid.

Alles wat fout kan gaan, lijkt fout te gaan in de aflevering ‘The Mistake’. De reputaties en carrières van Dr. House en Chase staan op het spel na de dood van een vrouwelijke patiënt door nalatigheid van Chase. Had deze vrouw nog geleefd als zij eerder haar mond had opengetrokken? Is je eigen veiligheid als patiënt wel te beïnvloeden of wordt je als makke patiënt aan je lot overgelaten? En als er toch iets fout gaat, wat dan?

Professor Dr. Johan Lange is chirurg in het Erasmus MC en het Havenziekenhuis en expert op het gebied van patiëntveiligheid.

Dit evenement wordt georganiseerd door IFMSA-NL (International Federation of Medical Students’ Associations – The Netherlands) en SG Erasmus.

Krijg je maar geen genoeg van ziekenhuisseries? Kom dan naar deze Dr.House-avond-voor-dummies; je hebt geen medische voorkennis nodig. Toegang gratis, reserveren aanbevolen.

Dit programma vindt plaats in het kader van de Week van de Geneeskunde: Ben je verslaafd aan series zoals CSI, nieuwsgierig wat die dokters-in-spe daar op Erasmus MC eigenlijk studeren of gewoonweg benieuwd naar andere disciplines? Kijk over de schutting bij de buren en kom naar de Week van de Geneeskunde! (Medische voorkennis is niet nodig.) I.s.m. het Erasmus MC hebben we het mooiste, indrukwekkendste en meest interessante uit de medische wereld voor je geprogrammeerd. Met verder:

Open Mic – Radical Medical

Tijdens deze Open Mic Night treden de beste medische muzikanten voor je op; studenten en medewerkers van het Erasmus MC verzorgen spetterende optredens in het Erasmus Paviljoen. Do 25 sept| 19.30 – 21.30 | Gratis |Erasmus Paviljoen, Campus Woudestein.

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.