di 24 okt 2017 | 20:00 - 21:30 | Grote Zaal |

The Science Behind Superheroes | Lezing

Wonder Woman, Spider-Man of Wolverine: als hoofdpersonages in sciencefictionfilms, lijken ze het slechts producten van Hollywood of stripboek fantasieën te zijn. Toch zijn deze personages, en tientallen andere karakters, werkelijker dan je denkt!

Hebben we in de (nabije) toekomst ook daadwerkelijk ‘superpowers’? Welke effecten zullen deze dan hebben deze dan op de (toekomstige) samenleving? En hoe inspireren deze superhelden uit strips en films wetenschappers? Barry Fitzgerald (TU Delft) geeft uitleg over de wetenschap achter superhelden en toont aan dat wetenschappers verrassend ver zijn in de daadwerkelijke ontwikkeling van ‘superpowers’! Vraag jij je af hoe Spider-Man aan zijn web is gekomen? Heb je altijd al een Iron Man-pak willen hebben? Of ben je nieuwsgierig hoe Wolverine zichzelf kan genezen? Dan mag je dit programma niet missen!

Waar komen superhelden vandaan? Welke mythes liggen er aan ten grondslag? En waarom worden Jezus, Mohammed of Boeddha niet geassocieerd met superhelden, maar figureren ‘mindere goden’ zoals Thor prominent in stripboeken en films? Etienne F. Augé (EUR) vertelt in zijn lezing waar superhelden vandaan komen en hoe toekomstige superhelden eruit zullen zien. Waarom creëerde de mens superhelden? Wat hebben religie en golems te maken met de sciencefictionwereld van superhelden?

Na dit programma kijk je nooit meer op dezelfde manier naar de avonturen van Logan, Captain America of Superman!

Voorkennis van bètawetenschap (noch van superhelden) is niet nodig.

Inschrijven


Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.