ma 8 okt 2018 | 19:30 - 22:30 | Grote Zaal |

The True Cost

Of je nu een fashionista bent of niet, kleding maakt deel uit van ieders leven. Maar heb je je ooit afgevraagd waar ze vandaan komen of wie ze heeft gemaakt?

Wat is een van de eerste dingen die je ’s morgens doet? Het alarm uitschakelen? Waarschijnlijk. Je tanden poetsen? Hopelijk. Ontbijten? Koffie onderweg. Kleding aantrekken? Zeker! Of je nu van mode houdt of niet, kleding maakt deel uit van ieders leven. Afgezien van stijl, prijs en kwaliteit – heb je je ooit afgevraagd waar je kleding vandaan komt? Wie heeft ze gemaakt?

Op 8 oktober nodigen wij – Studium Generale en Erasmus Sustainability Hub – je uit om over deze vragen na te denken. Eerst laten we je de documentaire “The True Cost” zien, daarna houden we een grote kledingruil! Dit gebeurt in het kader van Dutch Sustainable Fashion Week Rotterdam

The True Cost is een baanbrekende documentaire die je het onvertelde verhaal verteld en de donkere kant van kleding laat zien. Het gaat over de kleding die we dragen, de mensen die ze maken en de impact die het heeft op onze wereld. Gefilmd in landen over de hele wereld, van de helderste start- en landingsbanen tot de donkerste sloppenwijken, werpt The True Cost een licht op overconsumptie, consumentendruk en massaproductie in een sector die vandaag de dag meer winst oplevert, en de gevolgen daarvan voor de mensen en de planeet. Hoewel de prijs van kleding al tientallen jaren daalt, vraagt ​​het ons allemaal om na te denken, wie betaalt de prijs voor onze kleding echt?Je hoeft je echter niet wanhopig te voelen. Er zijn veel manieren om bij te dragen aan verandering in de kledingindustrie, een daarvan is ruilen! In plaats van nieuwe kleding te kopen, laten we ruilen wat we al met elkaar hebben.

Als je wil deelnemen, breng dan jouw kleding, die je niet meer draagt, of niet leuk meer vindt, naar de Erasmus Sustainability Hub (Mandeville, begane grond) tijdens een van de volgende momenten:

Dinsdag 25 september: 14.30-16.30 uur
Maandag 1 oktober: 15.00 – 17.00 uur
Woensdag 3 oktober: 15.00 – 17.00 uur

Voor elk geschonken item krijg je een voucher, die je kunt inruilen voor een ander item (geschonken door een medestudent) tijdens de kledingruil op de 8e. Let’s start swapping!

Meer informatie
Datum: 8 oktober 2018
Tijd: 19.30u Inloop: 19.00u
Locatie: Erasmus Paviljoen, Theaterzaal
Programma: 
19.00 – Inloop
19.30 – Film “The True Cost”
21.15 – Kledingruil

Ticket informatie
Toegang: gratis. Aanmelden aanbevolen

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met Erasmus Sustainability Hub.

Let’s start swapping!

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.