ma 21 okt 2019 | 19:00 - 21:30 | Grote Zaal |

Three Identical Strangers | Film en Lezing

Wat gebeurt er als je ontdekt dat je twee dubbelgangers hebt? Kijk met ons deze bijzondere documentaire en praat mee met het deskundigenpanel!

Over de documentaire:
De spraakmakende documentaire Three Identical Strangers vertelt het schokkende verhaal van drie identieke broers (een drieling) die bij geboorte werden geadopteerd en gescheiden van elkaar opgroeiden. Pas twintig jaar later worden ze bij toeval herenigd. Klinkt Spoorloos-achtig, maar schijn bedriegt.

Wanneer Robert Shafran begin jaren tachtig nietsvermoedend zijn nieuwe universiteit binnenloopt, wordt hij daar voor volstrekt iemand anders aangezien. Wat blijkt: op diezelfde universiteit blijkt zijn identieke geadopteerde tweelingbroer rond te lopen. Klinkt als een absurd toeval? Niet veel later blijkt er ook nog een derde geadopteerde broer te zijn. En dat terwijl geen van de broers überhaupt van elkaars bestaan afwist. Het verhaal wordt breed opgepikt door de Amerikaanse media en de broers staan samen genietend in het middelpunt van de belangstelling. Wat het nieuws destijds echter niet haalde is de uiterst sinistere geschiedenis die achter hun scheiding schuilging.
Introductie op de documentaire door: dr. Maartje Luijk (Universitair Hoofddocent Pedagogische Wetenschappen – EUR)

Deskundigenpanel:

  • Dr. Frank van der Horst (EUR): expert op het gebied van de geschiedenis van Pedagogische Wetenschappen en gehechtheid(sproblematiek).
  • Dr. Eline Bunnik (ErasmusMC): expert op het gebied van medische en wetenschappelijke ethiek.
  • Yayouk Willems (VU): promovenda op tweelingonderzoek naar gen x omgevingsfactoren in ontvankelijkheid & weerbaarheid bij gezinsgeweld.

Moderatie: dr. Daphne van de Bongardt (Peer Relations Researchers EUR)

Trailer

Meer informatie

Datum: maandag 21 oktober 2019
Tijd: 19.00-21.30 uur Inloop: 18.30 uur
Locatie: Theater Erasmus Paviljoen

Ticket informatie:
EUR-studenten: gratis (reserveren aanbevolen)
EUR-medewerkers: gratis (reserveren aanbevolen)
Overige geinteresseerden: €5,-

Reserveer je ticket!

Voeg toe aan agenda

Georganiseerd door Studium Generale, het EUR-netwerk Peer Relations Researchers (PRR-EUR) en de opleiding Pedagogische Wetenschappen (ESSB)

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.