di 19 mrt 2019 | 15:30 - 17:00 | Grote Zaal |

Today’s Middle East | Lezing

Oplaaiende conflicten, gigantische belangen en verschuivende invloedssferen; de situatie in het Midden-Oosten verandert voortdurend. Carolien Roelants schetst in deze lezing de laatste ontwikkelingen in deze belangrijke en complexe regio.

Is de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië een overwinning voor Assad? Wat zijn de consequenties voor bijvoorbeeld de Koerden in de regio? Zingt Saoedi-Arabië een toontje lager na de gruwelijke moord op journalist Jamal Khashoggi in Turkije? Blijft het staakt-het-vuren in een van de grootste humanitaire crisisgebieden ter wereld, Yemen, van kracht? En hoe staat het met Trumps vredesplan voor Israël en Palestina?

Midden-Oosten expert en journalist Carolien Roelants over de huidige stand van zaken van deze problematische regio.

Dertig jaar lang was Carolien Roelants redacteur Midden-Oosten voor NRC Handelsblad. Ze schreef een zeer grote hoeveelheid artikelen en is auteur van boeken zoals ‘Revolutie of zinsbegoocheling – wordt het nog wat met de Arabische Lente’ en is medeauteur van ‘Saoedi-Arabië, de revolutie die nog moet komen’. Tegenwoordig schrijft ze een wekelijkse column gericht op het Midden-Oosten voor NRC Handelsblad en NRC Next. In april verschijnt haar nieuwe boek ‘Dwars door het Midden-Oosten’.

Meer informatie
Datum: Dinsdag 19 maart 2019
Tijd:  15.30 – 17.00 (inloop 15.00)

Locatie: Erasmus Paviljoen

Ticket informatie
Toegang
: gratis

Meld je aan!

Georganiseerd door Studium Generale en het Nederlands Genootschap van Internationale Zaken (NGIZ).

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.