wo 9 mrt 2016 | 20:00-21:30 | Grote Zaal |

Übermensch | Theater

De nieuwe mens is in aantocht. Technologie gaat ons radicaal veranderen. We worden nóg gezonder, nóg slimmer en nóg gelukkiger. Straks zijn we allemaal übermenschen. Maar willen we dat eigenlijk wel? Wat betekent het om übermensch te zijn? En hebben we überhaupt nog een keuze? In de voorstelling ÜBERMENSCH gaan Rutger en Walter op zoek naar antwoorden.
Koop kaarten voor Übermensch in onze website.

Rutger en Walter zijn twee neven die graag praten over thema’s die hen fascineren. De komende twee jaar praten ze over de maakbare mens, en gaan ze op zoek naar de übermensch. Ze doorkruisen de wetenschap, filosofie en geschiedenis, en het beste van onze zoektocht vertellen ze jou in het theater. Rutger is neerlandicus en Walter is biomedicus en filosoof.

“In de filosofie over ‘wat de mens dan is’ komen stuk voor stuk maatschappelijk relevante thema’s aan bod, zoals prenatale diagnostiek, draagbare technologie, radicale censuur, internet en privacy. De theorieën lopen uiteen van ‘het getal is onze nieuwe God’ tot ‘de ziekte Ouderdom’, met daarbovenop de religie ‘Gezondheid’. De mannen zijn enorm belezen en hebben dus ook de kunde om elke stelling weer te betwijfelen. Als toeschouwer een feest om naar te luisteren.”

— Liefke van den Boom op www.8Weekly.nl

Studenten € 5,- | Medewerkers/Overigen € 7,50

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.