di 29 okt 2019 | 19:30 - 20:30 | Grote Zaal |

Under Pressure | Lezing

Een lezing over de invloed van stress op onze levens, en waarom ons oeroud stresssysteem niet kan omgaan met de complexiteit van de moderne wereld.

Een mentale gezondheidscrisis, een burn-out epidemie en alsmaar toenemende psychologische problemen. De 21ste eeuw lijkt nu al de eeuw van stress te zijn. Alarmerende cijfers tonen hoe onze lichamen en geesten niet in staat zijn om de hoeveelheden stress te verwerken. Wat kan helpen om minder stress te ervaren? In deze lezing zal psychiater Witte Hoogendijk spreken over de invloed van stress op onze levens, en waarom ons oeroud stresssysteem niet kan omgaan met de complexiteit van de moderne wereld.

Witte Hoogendijk is psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij houdt zich al dertig jaar bezig met depressieonderoek en heeft, samen met journalist Wilma de Rek, de goed onthaalde boeken Van Big Bang tot Burn Out; het grote verhaal over stress (2017) en Leef als een beest (2018) geschreven, beiden uitgegeven bij Uitgeverij Balans. Zijn onderzoek richt zich op de biologische aspecten van depressie.

Dit programma is Engelstalig en een samenwerking tussen Studium Generale en het studenteninitiatief Happy Student Society

Meer informatie

Datum: dinsdag 29 oktober 2019
Tijd: 19:30-20:30 uur Inloop: 19:00 uur
Locatie:Erasmus Paviljoen, campus Woudestein

Ticket informatie
Toegang: gratis, reserveren wordt aanbevolen

Reserveer je ticket!

Voeg toe aan agenda

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.