wo 11 jan 2017 | 16:00 - 17:00 | Grote Zaal |

VSB Poëzieprijs op tournee

Drie dichters, genomineerd voor de VSB Poëzieprijs en de campusdichter treden op in het Erasmus Paviljoen. Met live muziek van Svava.

De  vijf genomineerde dichtbundels die kans maken op de VSB Poëzieprijs – dé belangrijkste prijs voor een Nederlandstalige poëziebundel – zijn onlangs bekendgemaakt in het VPRO radioprogramma ‘Nooit meer slapen’.

Het gaat om de bundels ‘Kwaadgesternte’ van Hannah van Binsbergen, ‘Koelkastlicht’ van Rodaan Al Galidi, ‘Lichtmeters’ van Ruth Lasters, ‘Dichter, bokser, koningsdochter’ van Delphine Lecompte en ‘Van groot belang’ van Nachoem M. Wijnberg.

De bekendmaking van de winnende bundel en de prijsuitreiking vallen samen op 26 januari 2017 in het Grand Theatre Groningen, tijdens de openingsavond van de Poëzieweek 2017. In de periode daarvoor presenteren de dichters hun genomineerde bundel op verschillende Nederlandse en Vlaamse podia tijdens de ‘VSB Poëzieprijs op tournee’.

Drie van de dichters komen optreden in het Erasmus Paviljoen. Hannah van Binsbergen, Ruth Lasters en Delphine Lecompte. Met een optreden van de campusdichter en live muziek van Svava.


Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.