di 29 sep 2020 | 16:00 - 17:30 | Grote Zaal |

What may we hope?

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we wat we – vrij naar de filosoof Kant – ‘mogen hopen’. Zijn er lichtpuntjes ondanks alles? Is er hoop op een rechtvaardige(re) wereld met meer sociale en economische gelijkheid? Is klimaatverandering nog te stoppen? Is er aanleiding om te denken dat ‘het nieuwe normaal’ beter wordt dan het oude en waarop is dat gebaseerd?

Met:

  • Dr. Katharina Bauer (Erasmus School of Philosophy) over verschillende soorten hoop en de kansen voor een fragile hope tegenover een radicale hoop.
  • Prof. Derk Loorbach (DRIFT) over het aangrijpen van de coronacrisis voor een radicale systeemverandering en de (on)mogelijkheden voor een economische en ecologische transitie.

Wil jij dit programma meemaken? Reserveer een plekje in de Serre van het Erasmus Paviljoen. Omdat er op 1,5 meter afstand maar beperkt plek is, bieden wij dit programma ook online aan. Zijn de fysieke tickets uitverkocht of past het online bijwonen nu eenmaal beter in je agenda? Reserveer dan een ticket voor de livestream. Reserveren kan via Stage,

Meer informatie
Gesprek met Katharina Bauer en Derk Loorbach over wat we mogen hopen in tijden van corona.

Datum: Dinsdag 29 september
Tijd: 16:00 uur, inloop 15:30 uur
Locatie: Serre, Erasmus Paviljoen en online
Reserveren noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen en/of toesturen link voor digitale deelname.
Toegang: gratis
Voertaal: Engels
Moderatie: Willem Scholten

Meld je aan!

Voeg toe aan agenda

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.