di 15 okt 2019 | 16:00 - 17:30 | Grote Zaal |

Who’s Afraid of North Korea? | Lezing

Geopolitiek actualiteitencollege over het laatste communistische land ter wereld en het dagelijkse leven in Noord Korea door Remco Breuker.

Dreigen met een kernbom en onaangekondigde rakettesten; Noord Korea wisselt agressie en bedreigingen geraffineerd af met het paaien van China en beloften aan de VS. Deze zomer zette Trump als eerste Amerikaanse president ooit voet op Noord-Koreaanse bodem. Is dit een historische mijlpaal en komt er een opening in het meest gesloten land ter wereld, of is dit de volgende gevaarlijke zet van Kim Jong-un?

Ondanks alle sancties, blijft Noord Korea een fascinerende macht die afwisselend met agressie en toenadering op de buitenwereld reageert. Hoe groot is de kans dat er oorlog uitbreekt tussen Noord en Zuid Korea en hun beschermende bondgenoten, China en de Verenigde Staten? Hoe bang zouden we moeten zijn voor Noord Korea?

In dit actualteitencollege duidt Remco Breuker de geopolitieke strijd van het laatste communistische land ter wereld en gaat hij in op het dagelijkse leven van Noord Koreanen. Kloppen de talloze horrorberichten in de westerse media over werkkampen, martelingen en executies? En hoe kan het dat Kim Jong-un nog steeds aan de macht is?

Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker van Universiteit Leiden belicht in zijn lezing dit geheimzinnige land. In zijn onderzoek kijkt hij verder dan het beeld van Noord Korea als onze dictatoriale vijand. Hij bestudeert de Koreaanse taal en geschiedenis om ons begrip van het land te verbeteren. Maar meer nog dan het land, zijn de inwoners van Noord-Korea van belang, met inbegrip van diegenen die buiten de landsgrenzen wonen.

Meer informatie

Datum: Dinsdag 15 oktober 2019
Tijd: 16.00 uur Deuren open: vanaf 15:30 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen, campus Woudestein

Ticket informatie
Toegang: gratis

Reserveer je plekje!

Voeg toe aan agenda

In samenwerking met NGIZ (het Nederlandse Genootschap voor Internationale Zaken).

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.