Ontwerp gebouw

Meer over het ontwerp

Het Erasmus Paviljoen is gebouwd in het nieuwe hart van campus Woudestein Erasmus Universiteit Rotterdam. Ontworpen door Powerhouse Company en De Zwarte Hond, speelt het een vitale rol als aanjager en condensator van de nieuwe openbare ruimtelijke structuur van de Woudestein-campus, zowel functioneel als symbolisch. Op de kruising van de twee hoofdassen, met een alzijdige oriëntatie neemt het gebouw een centrale positie op de campus in, daar waar onderzoek het bedrijfsleven ontmoet en wetenschap vermengt met cultuur. Overal in het paviljoen heb je uitzicht op de campus, mogelijk gemaakt door de hoogteverschillen in het gebouw en de glazen gevel.

De basis van het ontwerp is de integrale benadering van programma, intimiteit, flexibiliteit, duurzaamheid en vormgeving. Een gebouw dat zich niet alleen aanpast aan het dagelijks weer of de seizoenen, maar dat ook plaats biedt om zich aan te passen aan de evenementen die er gehouden worden. De gevel van het gebouw bemiddelt tussen het exterieur en interieur. Deze bestaat uit lamellen, die zich kunnen openen naar het licht en die dynamisch isoleren, een gevel die zich letterlijk aanpast aan de weer- en licht condities. Hierdoor wordt energie bespaard, maar dit zorgt ook voor een altijd veranderende aanblik van het paviljoen en een wijde blik over de campus.

Centraal gelegen in het Erasmus Paviljoen ligt de multifunctionele zaal, die kan worden ingezet voor een breed scala aan evenementen. Door een inschuifbare tribune, mobiele bars en een flexibel podium kunnen bijvoorbeeld theatervoorstellingen, debatten, feesten, concerten en lezingen gehouden worden. De ring rondom de zaal bestaat uit vier verschillende ruimtes. De zaal is bereikbaar via de foyer, die ruimte biedt om te borrelen. Beneden bevindt zich het grand café, met een klein podium voor lunchconcerten of cabaretiers.

De Italiaanse keuken serveert verse en duurzame producten en in het café gedeelte kan geborreld worden. Ook zijn er verschillende leeshoeken, die gebruikt kunnen worden om even een kop koffie te drinken of voor een korte ontmoeting. Naast het grand café bevinden zich twee vergaderzalen en loop je via de serre weer naar boven, om de zaal heen, naar de foyer. In de serre bevinden zich een groot aantal studie-/werkplekken en is tevens een expositieruimte aan de glazen gevel aanwezig.

Campushart_01.JPG

Subscribe to our newsletter for special deals, events and job offers.